Az olasz szalmagyopár illóolaj hatásai

A bőr szépítője

Az olasz szalmagyopár illóolaj – bár tulajdonságai miatt erősen ajánlott lenne – nem része általában az alap illóolajcsomagnak a háztartásunkban. Az olasz szalmagyopárról éppen ezért ritkábban esik szó, amiért igazán kár. Hogy miért…?

A “halhatatlan”

Az olasz szalmagyopár, azaz a Helichrysum italicum egy virágos növény, ami a Földközi-tenger térségében őshonos. Száraz, gyakran nehéz körülmények között virágzik – gyakran sziklás, homokos talajban is növekszik. Innen eredhet a beceneve, azaz “Immortelle” – halhatatlan.

Olasz szalmagyopár

Gyógyítószer

Az olasz szalmagyopárt évszázadok óta használják a hagyományos és a homeopátiás orvoslásban is. Természetes ellensége a baktériumoknak és kórokozóknak. Hagyományosan erős gyógyítószerként tartják számon.

A bőr szépítője

Az olasz szalmagyopár képes megnyugtatni az irritált bőrt – ez a benne lévő komponenseknek, vegyületeknek köszönhető. Ezek a vegyületek a terpének és flavonoidok, amik elősegítik a bőr gyógyulását és enyhítik a bőrpírt, kiütéseket. Alkalmas allergiás eredetű kiütések, csalánkiütések enyhítésére is. Pattanásos, érzékeny bőr esetén is hasznos segítség lehet. Emellett a száraz bőrt is ápolja. A korábbi, már gyógyult hegek kezelésében is bevethető.

Belsőleg fogyasztva

Az olasz szalmagyopár illóolaj belsőleg fogyasztva vizelethajtó hatású. Segíti a gyomorsav működését a hatékonyabb tápanyaglebontáshoz, így hozzájárulva, hogy ne legyen teltségérzetünk vagy puffadásunk. Csillapítja a gyomorfájást is – egy pohár melegvízbe cseppentve remek gyógyír rá.

Olasz szalmagyopár

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu