doTERRA IQ Mega ® Omega-3 halolaj

Termékleírás

A doTERRA IQ Mega egyáltalán nem halolaj ízű, köszönhetően a benne található doTERRA Vadnarancs illóolajnak, ami a friss narancs ízét adja. A CPTG® illóolaj ebben a nagyszerű ízű és könnyen lenyelhető omega-3 kiegészítésben található, amely 1 550 mg koncentrált, omega-3 zsírsavat tartalmaz adagonként. Az IQ Mega tartalmazza a DHA és az EPA zsírsavakat, melyek nélkülözhetetlen tápanyagok és támogatják az egészséges agy-, szív- és érrendszeri, immun- és ízületi funkciókat. Az IQ Mega napi használatra lett kifejlesztve, ajánlott gyermekek és felnőttek számára is, akár a doTERRA a2z rágótablettákkal együtt fogyasztva.

Eredeti link (Product information page):
Kattints ide a megtekintéshez

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu

Összetevők

Halolaj (tőkehal, fekete tőkehal, foltos tőkehal)

Vadnarancs illóolaj, rozmaring, tokoferolok (E-vitamin), napraforgómag olaj, napraforgó lecitin, aszkorbin-palmitát

Miért hasznos?

Az esszenciális zsírsavak (EFA) kulcsfontosságú tápanyagok az emberi test számára, beleértve a sejtnövekedést, az agy fejlődését és működését, az izmok megfelelő regenerálódását és fejlődését, az immunitást, ízületek egészségét és sok mást. Míg egyes zsírsavakat képes előállítani a test, az esszenciális zsírsavakat nem, csak az elfogyasztott élelmiszerekből juthat hozzá. Sajnos a nem kielégítő és nem elég változatos táplálkozás ezen zsírsavak hiányát okozza a szervezetünkben.

Két elsődleges esszenciális zsírsav az omega-6 és az omega-3 zsírsavak. A modern tudomány úgy találja, hogy az optimális egészség érdekében az egészséges egyensúly eléréséhez ugyanolyan arányban (1:1) kellene Omega-6 és Omega-3 zsírsavakat bevinnünk a szervezetünkbe. Sajnos a rengeteg Omega-6 zsírsav miatt, ami a növényi olajokban és sült és zsíros  ételeinkben található, az étrendünkben az Omega-6 és Omega-3 zsírsavak aránya 15:1. Míg étrendünknek tartalmaznia kell némi omega-6 zsírsavat savak, mint az élet nélkülözhetetlen tápanyagai, az aránytalanul nagy mennyiségű omega-6 zsírsav fogyasztása, valamint egészségtelen, hidrogénezett vagy transz-zsírok bevitele fő problémákat okoz. A tanulmányok az omega-3 zsírsavak alacsony bevitelét is összekapcsolják a a mentális egészségi problémák nagyobb gyakoriságával. Tanulmányok kimutatták, hogy a magas Omega-3 zsírsavfogyasztás pozitív hatással van a szív- és érrendszerre, egészségre és az agyműködésre, valamint elősegíti a normál immunrendszer működését. Szintén kimutatták, hogy az Omega-3 zsírsav fogyasztása pozitív hatással van az ízületek egészségére, mozgékonyságra és
a bőr egészségére nézve.

Az Omega-3 DHA tartalma elengedhetetlen az idegsejtek kommunikációjához az agyban, a szemekben és az idegrendszerben. Az agy növekedésének és teljesítményének meghatározó tényezőjeként a DHA elősegíti a normális memória, koncentráció, figyelem, éberség és pozitív hangulat fenntartását. A DHA szintén szükséges retina és makula az egészséges látás érdekében. A hal kiváló forrás diétás omega-3 zsírsavak beviteléhez, de az omega-3 megtalálható a repceolajban és egyes magvakban és diófélékben is. Egy napi adag IQ Mega összesen 1550 mg tiszta, mikroszűrt tengeri zsírsavat tartalmaz, beleértve 900 mg DHA-t és 400 mg EPA-t. A doTERRA IQ Mega olaj folyamatosan tesztelve van, hogy mentes legyen a méreganyagoktól és nehézfémektől.

Használati információk

Adagolás: naponta 1 teáskanálnyi. Felbontás után hűtőben kell tárolni, közvetlen fény és hőforrástól távol, és 100 napon belül el kell fogyasztani. Szorosan le kell zárni az üveget.

Az oldalakon található tájékoztató anyagok nem hivatalos dōTERRA anyagok!

Ajánlott könyvek

Total Wellness Publishing:
The Essential Life - 6th Edition

Aroma Tools
Modern Essentials - 11th Edition

Oil Magic Book
Advanced Oil Magic - Series 4