Hamisítják a doTERRA illóolajokat

Egy csoportban lettem figyelmes egy doTERRA hamisítványról szóló bejegyzésre. Több online aukciós oldalon (pl. Wish, Amazon…) gyanúsan olcsón kínálnak doTERRA néven emlegetett illóolajokat, azonban azok olcsó, veszélyes hamisítványok! CSAK doTERRA Wellness Tanácsadóktól vagy a doTERRA-tól közvetlenül vásároljatok illóolajat! A képen baloldalt a hamisítvány, jobboldalt az eredeti illóolaj látható. Miért veszélyesek a hamisítványok?

Olcsó utánzat – drága fizetség

Az online aukciós oldalakon feltünedeznek a doTERRA illóolajok hamisítványai is. Nem meglepő, ahogyan mindent, úgy hamisítják a doTERRA illóolajokat is, persze a minőség és biztonság nélkül. Ezek az “illóolajok” (csak így, idézőjelben, mert biztosan nem azok) sokszor gyanúsan olcsóak. Megrendelés előtt körülbelül ez – és a vélemények, ha vannak – az egyetlen, ami felkeltheti a figyelmünket, hogy hamisítványra bukkantunk. A feltöltött képek, leírás nyilván nem tükrözi a valóságot. A legnagyobb probléma ezzel az, hogy aki nem ismeri a doTERRA céget, a termékek csomagolási jellemzőit és értékesítési felületeit, jó hiszemmel rendel ezekből a hamisítványokból, amiknek eredete, összetétele ismeretlen. Ezekből akár belsőleg is fogyaszthatnak – hiszen a doTERRA ajánlásában szerepel belsőleg fogyasztható illóolajként az, amit szerintük rendeltek. Ha szerencsések, nem éreznek semmilyen hatást, azonban az enyhe rosszulléttől a mérgezésig, bármilyen negatív hatása is lehet ezeknek az illóolajoknak.

A hamisítványok műanyag üvegben, nem lezárt kupakkal, félreragasztott, utánzat címkével érkeznek. Illatuk – már ha van – akár kellemetlen, büdös is lehet. Erősen irritálóak, bőrre kenve, belsőleg fogyasztva károsak lehetnek! Az eredeti doTERRA illóolajok mindig lezárt kupakos üvegben (nem műanyag) érkeznek!

Az eredeti Facebook-bejegyzés