Ártalmas adalékanyagok az általános testápoló termékekben

Szulfátok

Sodium Laureth Szulfát, Nátrium-Lauril-Szulfát, Ammónium-Laureth-Szulfát, SLS, SLES) Így találod meg a termékeken: Sodium Lauryl Sulfate, SLS, ALES, Amonium Lauryl Sulfate

A szulfátok tisztítószerek, aktív mosóanyagok, tőlük lesz az adott terméknek habja. A bőrt, a hajat erősen szárítja, ezenkívül a bőrt átjárhatóvá teszi, az az a bőr védekező rendszerét mossa le. Így tisztít ugyan, de így lehetővé teszi, hogy bármilyen káros anyag könnyen bejusson a bőrön át a szervezetbe.

Parabének

metil-, propil-parabén, butil-, ethylparaben, isobutylparaben

Tartósítószerként használják őket a kozmetikumokban. Például testápolóban, arckrémekben található. A metil-és propil-parabén kiválthat allergiás bőrreakciót, pirosságot, viszketést, akár a hormonrendszert is károsíthatják.

Kőolajszármazékok

Mineral oil, ásványi olaj, paraffin olaj, vazelin, liquidum paraffinium

A petróleum befedi a bőrt mint a műanyag, eltömi a pórusokat, megakadályozza a bőr természetes légzését. Gátolja a bőrt a légzésben, így elősegíti a pattanások létrejöttét. Lassítja a bőr funkcióit és a sejtfejlődést, ezáltal idő előtti öregedést okoz. Az ásványi olaj származékok szennyezettek lehetnek rákkeltő hatású PAH-okkal (Polycyclic Aromatic Hydrocarbonok).
A legtöbb babaolajban megtalálható ez az anyag.

Triclosan/ triklozán

Más néven Isopropylparaben

Kimutatták, hogy allergiát okozhat, megtámadhatja a bőr természetes savvédőköpenyét, valamint károsíthatja a májat. Ha egy fogkrém triklozánt tartalmaz, egyrészt elpusztíthatja az egészséges szájflóra részét képező hasznos baktériumokat is, lenyelve és az emésztőrendszerbe kerülve pedig a bélflórában okozhat nemkívánatos pusztítást.Továbbá összefüggésbe hozták rákbetegségekkel, fejlődési rendellenességekkel és májkárosodással is.

Szintetikus illatok

Parfum, Fragrance

Az illat az egyik legfontosabb összetevő a kozmetikumok esetében, hiszen ez alapján választjuk ki kedvenc termékeinket. A termékek döntő többségében tisztán vegyi úton előállított, szintetikus illatkompozíciók vannak, ezek pedig bizonyítottan allergiás reakciókat is okozhatnak.

A doTERRA a természetesség híve!

Amiket NEM használnak a termékeikben: Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES), alumínium sók, Paraben, Butylated Hydroxytolene (BHT), Propylene glycol, Mineral oil, szintetikus illatok

A doTERRA testápoló és wellness termékeinek alapját természetes növényi olajok és zsírok adják, így például a kókuszolaj, napraforgóolaj és egyéb növényi magolajok. Emellett termékeik tartósítására csak természetes összetevőket használnak, melyek nem károsítják sem testünket, sem környezetünket.

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu