Szerecsendió illóolaj

NUTMEG

Myristica fragrans

A szerecsendió illóolaj

A szerecsendió Indonéziában, a Fűszer-szigeteken őshonos örökzöld fa, melynek magjaiból desztillálják a szerecsendió illóolajat. Fűszernövényként is használják – sütemények, krémlevesek kedvelt ízesítője. Korábban hipnotikus erőt tulajdonítottak neki és afrodiziákumnak tartották, drága és elérhetetlen fűszer volt. A növény elsődleges összetevője, a miriszticin hallucinogén, eufóriát, túlfütött vágyakat és paranoiát is előidézhet. Azon felül, hogy afrodiziákum, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, görcsoldó, emésztőrendszeri panaszokat csökkentő hatása is ismert. Gyermekek és várandósok messzire kerüljék az illóolajat és hosszan tartó használata sem javasolt.

Illat jellemzői

Erősen fűszeres, pézsmás

Alkalmazás

Inhalálva | külsőleg – hígításban

Jól keverhető

Fahéj, szegfűszeg, kasszia, vadnarancs

Hatásai

Szorongáscsillapító | boldogságnövelő | görcsoldó | fájdalomcsillapító | gyulladáscsökkentő

Alkalmazás

Stressz | szorongás | depresszió | görcsök | fájdalom | menstruációs görcsök | alacsony libidó

Hogyan alkalmazhatod?

Ismerd meg, hogyan használhatod a szerecsendió (nutmeg) illóolajat! Használaton alapuló ajánlások alapján, egyéni mérlegelés szerint

Stresszoldás, fáradtság

Használj a diffúzorban 1-2 cseppet, mandarinnal kombinálva. 

Alacsony libidó

Bázisolajba keverve 1-2 cseppet masszírozd a talpakba és az alhasba!

Koncentráció

Tegyél a diffúzorba 2 cseppet, grépfrúttal vagy vadnaranccsal kombinálva!

Ízületi fájdalmak

Bázisolajba keverve 1-2 cseppet masszírozd fájó területbe!

Fényérzékeny illóolaj! Bőrön való alkalmazása után 12 órán keresztül kerüld a közvetlen napfényt és ne szoláriumozz, mert erős bőrirritációt, sérüléseket okozhat!

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu

Az oldalakon található tájékoztató anyagok nem hivatalos dōTERRA anyagok!

Ajánlott könyvek

Total Wellness Publishing:
The Essential Life - 6th Edition

Aroma Tools
Modern Essentials - 11th Edition

Oil Magic Book
Advanced Oil Magic - Series 4