Sós karamellás forró csoki recept
Az illóolajok nagyon sokoldalúak. Egyes, arra alkalmas illóolajokat belsőleg is biztonságosan lehet fogyasztani – erre a célra én kizárólag a minősített, doTERRA illóolajokat ajánlom. Miért ne élveznénk illatukon kívül az ízüket is? A következő recepttel nem éppen a fogyókúrázók kedvében fogok járni… De valljuk be, Karácsony előtt – meg úgy általában – már nem mindegy? És szerintem doTERRA-élménnyel lesz teljes ez a recept, az már biztos.
Hozzávalók
A forró csokihoz
- 300gr kristálycukor
- 1l langyos tej
- 3 tábla étcsoki
- 1 tábla tejcsoki
- 1tk friss citromlé
- 1 nagy csipet só
- 1 csepp doTERRA Wild Orange
- 1 csepp doTERRA Cinnamon
A sós karamellához:
- 200gr kristálycukor
- 120ml habtejszín
- 1 csepp friss citromlé
- ½ tk só
- 10gr vaj
Elkészítés
Forró csoki
Tegyünk a tűzhelyre egy közepes lábost, hagyjuk hogy átforrósodjon majd öntsük bele a citromlével összekevert cukrot és folyamatos kevergetéssel közepes lángon karamellizáljuk. Miután folyóssá válik vigyázzunk, mert gyorsan odakap. Barnás színig főzzük majd folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a tejet. Ilyenkor kicsapódhat a cukor, de ahogy melegszik a tej, úgy olvad majd bele. Amint felforrósodott a tej, de nem forr, vegyük le a tűzről az edényt és törjük bele az összes csokit. Adjunk hozzá egy csipet sót és addig keverjük, míg egybe nem olvad az egész. Egy kis hűlés után tegyünk 1-1 csepp doTERRA Vadnarancs és Fahéj illóolajat egy kanálra, majd tegyük bele a forró csokiba. Ezután adagoljuk bögrékbe!
Sóskaramellás öntet
Egy lábasban, közepes lángon olvasszuk meg a cukrot 2ek vízzel és az 1 csepp citromlével. Kezdjük karamellizálni. Mikor aranybarna, keverjük bele a habtejszínt, a vajat és a sót. Kihűtve csurgassuk a forró csokihoz.