Sós karamellás forró csoki recept

Az illóolajok nagyon sokoldalúak. Egyes, arra alkalmas illóolajokat belsőleg is biztonságosan lehet fogyasztani – erre a célra én kizárólag a minősített, doTERRA illóolajokat ajánlom. Miért ne élveznénk illatukon kívül az ízüket is? A következő recepttel nem éppen a fogyókúrázók kedvében fogok járni… De valljuk be, Karácsony előtt – meg úgy általában – már nem mindegy? És szerintem doTERRA-élménnyel lesz teljes ez a recept, az már biztos.

Hozzávalók

A forró csokihoz

  • 300gr kristálycukor
  • 1l langyos tej
  • 3 tábla étcsoki
  • 1 tábla tejcsoki
  • 1tk friss citromlé
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csepp doTERRA Wild Orange
  • 1 csepp doTERRA Cinnamon

A sós karamellához:

  • 200gr kristálycukor
  • 120ml habtejszín
  • 1 csepp friss citromlé
  • ½ tk só
  • 10gr vaj

Elkészítés

Forró csoki

Tegyünk a tűzhelyre egy közepes lábost, hagyjuk hogy átforrósodjon majd öntsük bele a citromlével összekevert cukrot és folyamatos kevergetéssel közepes lángon karamellizáljuk. Miután folyóssá válik vigyázzunk, mert gyorsan odakap. Barnás színig főzzük majd folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a tejet. Ilyenkor kicsapódhat a cukor, de ahogy melegszik a tej, úgy olvad majd bele. Amint felforrósodott a tej, de nem forr, vegyük le a tűzről az edényt és törjük bele az összes csokit. Adjunk hozzá egy csipet sót és addig keverjük, míg egybe nem olvad az egész. Egy kis hűlés után tegyünk 1-1 csepp doTERRA Vadnarancs és Fahéj illóolajat egy kanálra, majd tegyük bele a forró csokiba. Ezután adagoljuk bögrékbe!

Sóskaramellás öntet

Egy lábasban, közepes lángon olvasszuk meg a cukrot 2ek vízzel és az 1 csepp citromlével. Kezdjük karamellizálni. Mikor aranybarna, keverjük bele a habtejszínt, a vajat és a sót. Kihűtve csurgassuk a forró csokihoz.