Popsitörlő/kéztörlő kendő esszenciális olajokkal

Akár mosható és többször felhasználható változatban

A bababőr rendkívül érzékeny a különféle kemikáliákra és a “Sensitive” jelölésű termékekre is hevesen reagálhat. A lehető legtermészetesebb és legegyszerűbb tisztítást sima vízzel és egy pamut törlőkendővel érhetjük el, de ha ápolni is szeretnénk a babánk bőrét, segítségül hívhatjuk az esszenciális olajokat is.

Az alábbi recept használható popsitörlőkendőként vagy általános kéz- illetve arctörlő kendőként is. Lent 2 további babaápolós recepttel!

Összetevők

A nedves alaphoz

 • 2 evőkanál natúr növényi szappan (pl. olívaolajos, kókuszolajos)
 • 2 evőkanál jojoba-/avokádó-/kókusz-/olívaolaj (vagy)
 • 500ml víz (desztillált vagy előzetesen felforralt és visszahűtött)
 • 8 csepp E-vitamin olaj
 • 10 csepp levendula esszenciális olaj
 • 5 csepp teafa essszenciális olaj

A törlőkendő

 • 1 tekercs természetes anyagú (pl. bambusz) törlőkendő
  Tipp: The Cheeky Panda bambusz mosható törlőkendő: Rendeld a Zöldmamitól!
  (2990 Ft/100 db)
 • vagy 20-50 db pamut/bambuszos textil mosható kendő
  Tipp: Julka mosható popsitörlőkendő: Julka Webshop
  (4050 Ft/15 db)

Elkészítés

Az előzőleg felforralt, de kicsit visszahűtött vízben (vagy felmelegített desztillált vízben) olvaszd fel a növényi natúr szappant. Amikor langyosra hűlt, öntsd hozzá a jojoba-/avokádó-/olíva-/kókuszolajat, csepegtesd bele a 8 csepp E-vitamint és az esszenciális olajokat. A levendula bőrnyugtató, a teafa természetes antibakteriális esszenciális olaj.

Kétféleképpen használhatod:

Egy műanyag popsitörlőkendő tartóba, vagy kifejezetten konyhai törlőkendő tekercs adagolóba, de egy befőttesüvegbe, előre elkészítheted a nedves törlőkendőidet. Ehhez, ha tekercses “papír” törlőkendőt választottál, először vágd félbe az egész tekercset. Majd mindkét fél közepéből szedd ki a középső “csövet” és csak a kendőkből álló tekercset (az egyik felet) állítsd bele a megfelelő méretű tárolódba/befőttesüvegedbe. Ezt öntsd fel az elkészült vizes-szappanos-esszenciális olajos alappal. A mosható, pamut vagy bambuszos “textil” törlőkendőket csak hajtogasd bele a tárolóba és ezt is öntsd fel a vizes alappal.

A másik módja, hogy egy flakonba (legpraktikusabban egy spriccelős flakon) töltöd a vizes alapot és szárazon tárolod a törlőkendőket. Ilyenkor közvetlenül a popsitörlés előtt nedvesíted meg vele a törlőkendőket és így használod.

Mindkét használati mód esetén használd el a beáztatott kendőket/kikevert flakonnyi vizes alapot 1-2 héten belül!

Tippek a tároláshoz

Általános pelenkakrém recept

1 ek shea vaj, 1 ek kókuszzsír, 1 tk lanolin, 5-10 ml körömvirág olaj, 1 tk cink-oxid, 7 csepp E-vitamin, 7 csepp panthenol, 5 csepp levendula illóolaj, 2 csepp teafa illóolaj.
A shea vajat és a kókuszzsírt gőz felett olvaszd fel. Ebbe keverd bele a lanolint és a körömvirágolajat, majd a cink-oxidot. Végül add hozzá az E-vitamint és Panthenolt, majd az illóolajokat. Nem folyékony, de nem is kemény krém lesz az eredmény.

Pelenkakiütésre SOS

10ml bázisolajba (például frakcionált kókuszolajba) keverj 1-1 csepp levendulát és teafaolajat. Pelenkacserekor egy pamut popsitörlőre vagy puha textilpelusra cseppents ebből (ha nagyobb mennyiségben készíted el, akkor egy szórófejes flakonba is töltheted és elég csak spriccelni a kendőre). Ezzel töröld át, hogy megnyugtasd és a gombaölő-fertőtlenítő hatásért.

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu