Szent Bazsalikom

Szent Bazsalikom illóolaj

Tulsi

Ocimum sanctum

A tulsi – szent bazsalikom illóolaj

A tulsiként is nevezett szent bazsalikomot a “Gyógynövények királynőjének” és “összehasonlíthatatlannak” is nevezik. Része az ájurvédikus gyógyításnak. Indiából származik, a hindu vallás részeként sokan termesztik otthon is és használják a szertartásokon. Nyugtató, pihentető aromájú növény.

Illat jellemzői

Meleg, balzsamos, fahéjas, szegfűszeges

Alkalmazás

Inhalálva | külsőleg

Jól keverhető

Vadnarancs, fahéj, tömjén, római kamilla, gyömbér,
kasszia, édeskömény, cédrusfa

Hatásai

Bőrápoló | antibakteriális | emésztést támogató | antioxidáns | gyomorfájásra | hasmenésre

Hogyan alkalmazhatod?

Ismerd meg, hogyan használhatod a tulsi – szent bazsalikom illóolajat! Használaton alapuló ajánlások alapján, egyéni mérlegelés szerint

Bőrápolás

Építsük be a tulsi olajat napi bőrápolási rutinunkba az egészséges, normál megjelenésű bőrért! Cseppentsünk 1-2 cseppet arcápoló termékünkbe!

Fájdalomcsillapítás

A testünkben lévő gyulladások okozta fájdalmak megszüntetésére, célzottan használjuk bázisolajba keverve a fájdalmas területeken, kívülről!

Stressz

Csökkentsük stresszintünket tulsi illóolajjal! Használjuk a diffúzorban, inhaláljunk a tenyereinkből vagy masszírozzuk a talpainkba lefekvés előtt!

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu

Az oldalakon található tájékoztató anyagok nem hivatalos dōTERRA anyagok!

Ajánlott könyvek

Total Wellness Publishing:
The Essential Life - 6th Edition

Aroma Tools
Modern Essentials - 11th Edition

Oil Magic Book
Advanced Oil Magic - Series 4