EUKALIPTUSZ illóolaj

EUCALYPTUS

Eucalyptus radiata

Az eukaliptusz illóolaj

Az eukaliptuszfák akár 50 méter magasak is lehetnek, hosszú zöld levelekkel. Az eukaliptusz illóolajnak számos előnyös tulajdonsága van. Az eukaliptusz illóolaj eukaliptol tartalmának köszönhetően belélegezve vagy helyileg alkalmazva hűsítő, nyugtató hatású. Segíti a szabad légzést, felszabadítja a légutakat.

Az eukaliptuszolaj hűsítő tulajdonságai miatt nyugtató, lazító masszázshoz is alkalmas. A fájó izmok ellazítására bázisolajba keverve használható. 

Diffúzorban használva segíti a megnyugvást. Helyileg használva segíti a bőr egészséges megjelenését, tisztító hatású – különösen ajánlott zsíros bőrre. Az otthonunkban használva természetes szagtalanító illóolaj.

Illat jellemzői

Kámforos, levegős

Alkalmazás

Inhalálva | külsőleg – enyhe hígításban

Jól keverhető

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu

Hatásai

Antivirális | antibakteriális | köptető | fájdalomcsillapító | rovarűző | fertőtlenítő | vérnyomáscsökkentő

Alkalmazás

Köhögés | orrdugulás | megfázás | influenza | asztma | láz | izomfájdalom- és fáradtság | cellulitiszt | fülfájás | mentális fáradtság | poratka ellen

Figyelmeztetés

A doTERRA On Guard® illóolajkeverékben NEM ez a fajta eukaliptusz olaj található, hanem az Eucalyptus Globulus. Az ebben a leírásban szereplő, önálló eukaliptusz olaj, az Eucalyptus Radiata pedig BELSŐLEG NEM FOGYASZTHATÓ!

Hogyan alkalmazhatod?

Ismerd meg, hogyan alkalmazhatod az eukaliptusz (eucalyptus) illóolajat! Használaton alapuló ajánlások alapján, egyéni mérlegelés szerint

Orrdugulás, köhögés

Masszírozd bázisolajjal a mellkasba és az orrnyeregre. Használd diffúzorban vagy inhalálj 1 cseppet közvetlenül a tenyereidből.

Láz

Bázisolajban oldva kend végig a gerincen (borsmentával kombinálva még hatásosabb).

Vesekő

Bázisolajban oldva masszírozd a vesék magasságában a derékba.

Poratka

10-20 cseppet tegyél egy 150-200 ml-s szórófejes flakonba, majd töltsd fel vízzel. A poratkás területet fújd be vele.

Fülfájdalom

Bázisolajban oldva kend a fül külső részére (belülre ne jusson) és a füled mögé.

Megfázás, influenza

Masszírozd bázisolajjal a talpakba, a gerincre, és használd a diffúzorban.

Izomfájdalom és -fáradtság

Bázisolajjal masszírozd a fáradt vagy fájdalmas izmokba.

Cellulitisz (narancsbőr)

Bázisolajban oldva masszírozd az érintett területre.

Takarítás

10-20 cseppet tegyél egy 150-200 ml-s szórófejes flakonba, majd töltsd fel vízzel.

Mentális fáradtság

Inhalálj közvetlenül a tenyereidből.

doTERRA Eukaliptusz illóolaj használati tippek

Tartsd tisztán és ujjlenyomatmentesen az otthonod felületeit az eukaliptusz illóolajjal készült tisztító spray erejével. Kever össze 10 csepp eukaliptuszolajat, borsmenta illóolajat és vadnarancs illóolajat 100ml ecettel és 300ml vízzel egy szórófejes üvegpalackban.

Cseppents néhány csepp doTERRA Eukaliptusz illóolajat a zuhanyfülkéd aljába, majd kezdj zuhanyozni. A gőz, kipárolgás egy természetes diffúzort hoz létre, amellyel az eukaliptusz illóolaj tiszta, friss, élénkítő élményt nyújt zuhanyzás közben.

Feszültség, stressz ellen inhalálj néhány csepp eukaliptusz illóolajat közvetlenül a tenyereidből.

doTERRA keverékekben

Air®, HD Clear®, TerraShield®

Az oldalakon található tájékoztató anyagok nem hivatalos dōTERRA anyagok!

Ajánlott könyvek

Total Wellness Publishing:
The Essential Life - 6th Edition

Aroma Tools
Modern Essentials - 11th Edition

Oil Magic Book
Advanced Oil Magic - Series 4