Frakcionált kókuszolaj

Mi a különbség a normál és a frakcionált kókuszolaj között?

A frakcionált kókuszolajat a normál kókuszzsírból/kókuszolajból állítják elő. Az egyik legkedveltebb bázisolaj.

Mind a normál, mind a frakcionált kókuszolaj nagy részben tartalmaznak közepes láncú triglicerideket (MCT-k), olyan zsírsavakat biztosítva, amelyek 6-12 szénatomot tartalmaznak. A zsírsav-összetételük azonban nagyon különböző.

Míg a sima kókuszolajban a fő zsírsav a 12 szénatomszámú laurinsav (C12), ennek a zsírsavnak a legnagyobb részét vagy az egészét eltávolították a frakcionált kókuszolajból. A kókuszolajban található hosszú láncú zsírsavakat szintén kivonják. Így a frakcionált kókuszolajban maradt közepes láncú zsírsavak (MCFA-k) a következők:
C8: kaprilsav vagy oktánsav
C10: kaprinsav vagy dekánsav
Ezek a közepes láncú zsírsavak máshogy dolgozódnak fel a szervezetünkben. Az emésztőrendszerből közvetlenül a májba kerülnek, ahol gyors energiaforrásként felhasználhatók. Ketontestekké is alakulhatnak. A frakcionált kókuszolaj tehát egy feldolgozott olaj, ami íztelen, szagtalan.

Hogyan állítják elő a frakcionált kókuszolajat?

A frakcionált kókuszolajat a frakcionálásnak (elválasztás) nevezett eljárás útján állítják elő. A frakcionálást különféle típusú zsírok elválasztására használják, amelyek egyes olajokban természetesen megtalálhatók. A különféle zsírok eltérő olvadáspontja lehetővé teszi a frakcionálást. Például a laurinsav és a hosszú láncú zsírsavak magasabb olvadáspontúak, mint a kaprilsav és a kaprinsav. Ezért lehűléskor gyorsan szilárd halmazállapotúvá válnak.

A kókuszolaj frakcionálását úgy végzik, hogy az olajat olvadáspontja fölé hevítik. Ezután hagyják lehűlni, és az olaj szilárd frakcióját elválasztják a folyékonytól. A frakcionálás teljes folyamata több órát is igénybe vehet.

A doTERRA tippjei frakcionált kókuszolajjal

Az „Kevesebb néha több” kifejezés tökéletesen leírja az illóolajokat, különösen, ha a megfelelő hordozóolajjal használják. Az illóolajok bőrön való alkalmazása esetén csökkentheted, hígíthatod a mennyiséget és erősséget frakcionált kókuszolajba keveréssel. A frakcionált kókuszolaj ideális az illóolajok optimális eloszlatásához a bőrfelületeinken. Annak érdekében, hogy az illóolajokból a legtöbbet hozd ki, hígítsd az illóolajat. Hígítási táblázatot lejjebb találsz.

Adj a bőrödnek sima, selymes és egészséges ragyogást a doTERRA frakcionált kókuszolajjal. Ez a természetes bőrpuhító anyag hidratáló tulajdonságokkal gazdagodik, amelyek felvitelkor segítik a bőr hidratálását és nyugtatását.

A doTERRA frakcionált kókuszdióolaj szagtalan és színtelen. Ezek a tulajdonságok teszik ezt a hordozóolajat ideálissá bármilyen illóolaj könnyű elkeveréshez. A frakcionált kókuszolaj segít hidratálni a bőrt anélkül, hogy a parfümöd illatát vagy az illóolaj-keverékek illatát elvenné.

Próbálj ki egy pihentető és nyugtató masszázst a frakcionált kókuszolajjal. Ez a hordozóolaj nemcsak hidratálja és megnyugtatja a bőrt, ha masszázs alatt használják, hanem elősegíti az illóolajok felszívódását is.

Ha érzékeny a bőröd, az illóolajok hígítása erősen ajánlott frakcionált kókuszolajjal. A kókuszolaj nem tömíti el a pórusokat, így arclemosónak és -hidratálónak is kiváló.

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu