Hogyan használd a diffúzort?

A kevesebb néha több elv az illóolajok esetében is igaz. Alkalmazástól függően már 1-2 csepp is elegendő az aromaterápiás hatás érvényesüléséhez. A diffúzorba (például ultrahangos párologtató), a víztároló méretétől függően 2-4 csepp is bőven elegendő.
Az orrunk is elfáradhat, a párologtatott illatot egy idő után kevésbé érezhetjük. Ahelyett, hogy még több illóolajat cseppentenél bele vagy reggeltől estig non-stop üzemelteted a diffúzorod (legyen szó párásító készülékről, vagy szárazon porlasztóról), inkább többször, rövidebb időkre kapcsold be a készüléket. Amikor nem üzemel, szellőztess egy rövidet, cseréld a szoba levegőjét.
Ha pedig másik illóolajat használnál, a legjobb hatás elérése érdekében legalább egy löttyintéssel öblítsd ki a diffúzor víztartályát (ügyelve, hogy az elektromos részekbe ne juthasson víz), és ha kell, töröld is át. Sokkal jobban fog így érvényesülni az új illat – természetesen még jobban, ha ez előtt is szellőztetsz egy rövidet.
A diffúzorban lévő vizet pedig rendszeresen cseréld, ne hagyd állni napokig – ez kedvez a baktériumok elszaporodásának és a levegőbe ez az állott víz porlad, amit aztán belélegzel…
Ne hagyd felügyelet nélkül a diffúzorod. Ezek is elektromos eszközök, amik többsége ráadásul vízzel dolgozik. Ha nem vagy otthon, kapcsold ki őket – hisz úgysem tudod addig élvezni az illóolajok illatát.

IDE kattintva olvasd el, hogy jelenleg milyen doTERRA diffúzorok elérhetőek és olvass a további alternatívákról is az illóolajok párologtatására!