Habzó kézmosó szappan

Természetes és gazdaságos, illóolajokkal

Készíts otthon habzó kézmosót, amely nem csak gazdaságos, de természetes megoldás is a fürdőszobában! Illóolajokkal és növényi alapú szappannal.

A habzó szappan titka

A habzó kézmosó szappan nem igazán az összetevőkben, sokkal inkább a szappanadagolóban rejlik! A szappanhoz (és vízhez) levegőt adagoló vagy pumpáló szappanadagoló vagy flakon az, ami habzóvá teszi ezt a folyékony szappant.

Összetevők

A kézmosó elkészítéséhez 2 alapösszetevőre lesz szükségünk: szappanra és vízre. De lássuk ezeket!

Szappanból a kasztíliai szappan (folyékony vagy szilárd formában), marseille szappan, aleppoi vagy bármilyen, tisztán növényi alapú szappan a legjobb választás, adalékanyagok nélkül. A kasztíliai, aleppói és a marseille szappant is olívaolajból főzik, azonban a kasztíliai (és az aleppói) változathoz általában más növényi olajokat is felhasználnak, illatuk semlegesebb. Választhatunk ezen kívül kókuszolajból, pálmaolajból (nem a legszerencsésebb választás) készült szappanokat is. A lényeg az adalékmentesség és az illatanyagmentesség. Léteznek ezeknek a szappanoknak eleve folyékon változatai is (itthon még nem sok helyen kapni), de mi is feloldhatjuk a lereszelt szappant kevés meleg vízben.

A szappanhoz desztillált vizet vagy felforralt és visszahűtött vizet használjunk, mert így tovább eláll!

Kézmosó

Elkészítés

 • 200 ml desztillált víz vagy felforralt és lehűtött víz
 • 1 evőkanál folyékony szappan vagy 1,5 evőkanálnyi reszelt szappan kicsi meleg vízben feloldva
 • 10-15 csepp illóolaj
 • + habzófejes flakon

Ne feledd, válassz természetes szappant! Kasztíliai, aleppói, marseille szappan vagy bármilyen, tisztán növényi alapanyagú szappan a legjobb!

Keverd össze a hozzávalókat és öntsd a flakonba!

Illóolaj ajánlások

  Virágos rét: 4 csepp levendula, 4 csepp muskátli, 2 csepp ylang ylang
  Nyári öröm: 2 csepp borsmenta, 2 csepp zöldcitrom, 2 csepp vadnarancs, 2 csepp citrom
  Megnyugtató ápolás: 4 csepp tömjén, 6 csepp levendula
  Téli varázs: 4 csepp vadnarancs, 1 csepp szegfűszeg, 1 csepp fahéj
  Hűsítő erdő: 3 csepp szibériai fenyő, 2 csepp borsmenta, 2 csepp levendula

  doTERRA Habzó kézmosó

   Ha nincs kedved otthon kevergetni, de szeretnéd kiélvezni egy habzó kézmosó szappan előnyeit és a doTERRA On Guard™ szabadalmaztatott illóolajkeverék hatásait, akkor válaszd a doTERRA Habzó kézmosó szappanját!

   A dōTERRA OnGuard habzó kézmosó tisztítja és puhítja a kezeket, miközben az esszenciális olajok élénkítő aromájának köszönhetően friss és citrusosan tiszta illatot hagy maga után a kezeden. A gyengéd tisztító és bőrpuhító anyagok megtisztítják és puhítják a kezeket a nap folyamán anélkül, hogy kiszárítanák vagy irritálnák az érzékeny bőrt.

   doTERRA On Guard habzó kézmosó

   Illóolajokkal a tavaszi fáradtság ellen

   Hogyan segíthetnek az illóolajok legyőzni a tavaszi fáradtságot és energizálni a testünket-lelkünket tavasszal?

   8 illóolaj nőknek a Nemzetközi Nőnap alkalmából

   Nemzetközi Nőnap alkalmából az illóolajokkal is kifejezhetjük a tiszteletünket és támogatásunkat a nők iránt, akik fontos szerepet játszanak az életünkben és társadalmunkban.

   Másnaposság ellen doTERRA illóolajokkal

   Gyűrd le a másnaposságot könnyedén illóolajokkal! doTERRA illóolajkeverékek és önálló illóolajok is a segítségedre lesznek a macskajajon túllendülni.

   Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

   Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu