Illóolajokkal a tavaszi fáradtság ellen

Tippek, hogy energizált legyél a szezonban

Természetes, hogy energiára vágyunk a tavasz beköszöntével, de az új évszak gyakran együtt jár a tavaszi fáradtsággal is. Sok ember számára a tavaszi fáradtság olyan, mintha egy árnyék lebegne a mindennapi élete fölött, ami megnehezíti a koncentrációt és a teljesítményt. Ha te is küzdesz ilyenkor a kimerültséggel és demotiváltsággal, ne aggódj, mert van egy természetes megoldás: az esszenciális olajok.

Az esszenciális olajok természetes módon segíthetnek energizálni és fokozni a hangulatunkat, így gyorsabban átvészelnénk a tavaszi fáradtságot. Íme néhány esszenciális olaj, amelyek segítenek legyőzni a tavaszi fáradtságot:

Tavasz energizált nő

Energizáló olajok

Citrom: A citrusfélék illóolajai, mint a citromolaj, segíthetnek fokozni az energiaszintet, és segíthetnek javítani a hangulatot is. Ehhez hasonlóan energizáló illóolaj a grépfrút is.

Borsmenta: A borsmentaolaj frissítő hatással bír, és serkentő hatással van a mentális éberségre is. Ez az esszenciális olaj ideális választás, ha szükséged van egy kis energialöketre.

Rozmaring: A rozmaringolaj fokozza a véráramlást, amely energizáló hatású lehet. Emellett segíthet javítani a memóriát és a mentális koncentrációt is.

Narancs: A narancsolaj illata és a citrusfélék illóolajai általában is energizáló hatással bírnak, és segíthetnek fokozni a hangulatot.

Eukaliptusz: Az eukaliptuszolaj frissítő hatással bír, és segíthet javítani a légzést is. Ez az esszenciális olaj különösen ajánlott, ha az álmosság az egészséges légzési folyamatok hiánya miatt jelentkezik.

Hogyan használd az illóolajokat tavasszal?

A fent felsorolt csak néhány esszenciális olaj példa, amelyek segíthetnek fokozni az energiaszintet és javítani a hangulatot, és természetesen sok más illóolaj is van, amelyek segíthetnek a tavaszi fáradtság legyőzésében. Próbálj ki néhányat ezek közül az olajok közül, hogy megtaláld azt, ami a legjobban működik a számodra! Használd őket a diffúzorban, a tenyeredből inhalálva vagy a bőrödre kenve. Azonban légy óvatos a citrusos olajokkal (narancs, citrom, grépfrút… stb.), mert ezek olyan vegyületeket tartalmaznak, amik növelik a bőrünk fényérzékenységét, ezáltal könnyen megéghet a bőrünk, ami kipirosodással jár és komoly sérüléseket lehet szerezni ezzel. Javasolt, hogy a citrusos olajokat csak ruhával fedett bőrfelületen használd és ilyenkor is érdemes – ahogyan az összes illóolajat – hígítva használni: keverd bele valamilyen bázisolajba

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu