8 illóolaj nőknek a Nemzetközi Nőnap alkalmából

Ismerkedj meg március 8-án 8 olyan illóolajjal, amelyek támogatják a nők testi és lelki egészségét!

Ahogy közeleg a Nemzetközi Nőnap, amelyet minden évben március 8-án ünneplünk, fontos megemlékeznünk arról, milyen fontos szerepet játszanak a nők az életünkben és társadalmunkban. Az ő testi és lelki egészségük támogatására az illóolajok is képesek. Ismerkedj meg 8 varázslatos esszenciával, amelyek kifejezetten jó hatással vannak a nőkre!

Levendula illóolaj

A levendula illóolaj nyugtató és kiegyensúlyozó tulajdonságairól ismert. Nyugtató segítség a pihentető alváshoz, napközben pedig a feszültség enyhítésére. Segít megszüntetni a bőr kipirosodását, irritációkat, gyulladásokat. Az ókorban sokszor illatosították a fürdők vizét levendula illóolajjal – ezért elnevezése a latin “lavare”, vagyis mosni szóból ered. A levendula nem csak egyfajta növény – csaknem negyven fajta levendula ismert. Leggyakrabban a Lavandula angustifolia és a Lavandula officinalis fajtákkal találkozni. A népi gyógyászatban változatos használati módjait ismerik el – ezek közül általában a nyugtató, stresszoldó hatásáról a legismertebb a levendula. Emellett görcsoldó, gyulladáscsökkentő, nyugtató, keringésjavító, fájdalomcsillapító hatása is ismert, így a nők különböző állapotaiban segít enyhíteni a kellemetlen tüneteket – menstruáció, PMS, álmatlanság, hormonális fáradtság.

Copaiba gyanta

Rózsa illóolaj

A rózsa egzotikus, exkluzív illóolaj, amelynek illata és hatása is magával ragadó. A rózsa illóolaj a legértékesebb és legkeresettebb illóolaj a világon. 5ml rózsa illóolaj előállításához 10.000 db rózsasziromra van szükség – cserébe egyetlen csepp rózsa illóolaj is erős hatású és illatú. Csökkenti a stresszt, emeli a hangulatot, romantikus, boldog légkört teremt. A rózsa illóolaj segít csökkenteni a bőrhibákat is.

A rózsa a szerelem, a csábítás, a szépség szimbóluma, évezredek óta rajongott virág. Manapság kedvelt dísznövénynek is számít. A rózsa illóolaj egyedülálló, személyre szabott parfümként is használható. Segít a rendszertelen ovulációt rendezni, menstruációs fájdalmak enyhítésére is alkalmas.

Citromos eukaliptusz

Jázmin illóolaj

A Hold és Éj királynőjének nevezett jázminnak közel 300 fajtája ismert. A spanyol jázmin (Jasminum grandiflorum) a legnépszerűbb. A jázmin az ókortól kezdve része vallási és spirituális szertartásoknak – például menyasszonyok csokrába kötik, buddhista és hindu templomok díszeként használják. Hagyományosan Indiában és Kínában használták. Illata intenzíven virágos, pézsmás, édeskés. Ellentétben a többi virágfélével, a jázmin virága olyan érzékeny, hogy nem desztillálható. Helyette úgynevezett abszolútumot készítenek a virágjából, amelyet éjszaka szednek. 5 ml-nyi jázmin abszolútum kinyeréséhez körülbelül 20 ezer virágszirmot kell kézzel leszedni. A jázmin örömöt, békét hoz, antidepresszáns hatású, görcsoldó. Afrodiziákumként és a szülő nők fájdalmainak enyhítésére és a szülés megkönnyítésére is használják. Eufórikus, romantikus érzéseket is kelt. Helyileg alkalmazva elősegíti a bőr egészséges, ragyogó megjelenését.

Jázmin

Ylang ylang illóolaj

Az ylang ylang kedvelt összetevője kozmetikumoknak, parfümöknek. Az ylang ylang illóolaj széles körben használt az aromaterápiában is nyugtató, pozitív érzelmeket teremtő hatása miatt. Segít a stresszt és a feszültséget csökkenteni. Az ylang ylang illóolaj jótékony hatással van a bőrre, belsőleg fogyasztva pedig antioxidáns tulajdonságai érvényesülnek. Az ylang ylang évszázadok óta része vallási és rituális szertartásoknak – például házassági ceremóniáknak is.

Ylang ylang

Muskátli illóolaj

Egy Dél-Afrikában őshonos muskátlifajból, a Pelargonium graveolensből desztillálják, amelyet rózsa vagy édes illatú muskátliként is ismernek. Különösen rózsaszerű, lágyszárú illata miatt széles körben használják a kozmetikai iparban. A muskátli illóolaj belsőleg fogyasztva segíti a sejtek egészséges funkcióit, az immunrendszert, egészséges vérnyomás és vércukorszint kialakítását.

A muskátli illóolajat a diffúzorban használva érzelmeinket kiegyensúlyozhatjuk, megnyugtathatjuk. A muskátli illóolajat évezredek óta használják a bőr egészségének támogatására. Segít csökkenteni a bőrhibák megjelenését, fenntartani a bőr tisztaságát és kiegyensúlyozni a zsíros bőrt. A muskátliolajat évszázadok óta ápolják bőrszépítő előnyei miatt, és jó okkal. Komoly szépítő előnyökkel a muskátli illóolaj elengedhetetlen kelléke a napi bőrápolási rutinnak.

Koriandermag

Bergamott illóolaj

Míg számos citrusolaj aromája köztudottan stimuláló vagy élénkítő hatású, a bergamott illóolaj egyedülálló nyugtató képességekkel rendelkezik, a feszültség oldásában, a stressz kezelésében. A bergamott illóolaj megnyugtató előnyeinek egyik legjobb módja a diffúzorban való használat. Nyugtató, citrusos és édes aromája van.

Fekete bors

Neroli (narancsvirág) illóolaj

A neroli illóolaj a keserű narancsfa virágaiból készül, desztillálással. A keserű narancsfa leveleiből petig a petitgrain (keserűnarancs) illóolajat lehet kinyerni. A neroli illóolaj (másnéven narancsvirág) édes, virágos és citrusos illatú olaj. Hangulatemelő, csökkenti a szorongást és depressziót. A szeretet, romantika jelképe. A neroli illóolaj kiválóan alkalmas a stressz és az idegesség enyhítésére, valamint segíthet a pihentető alvás elérésében. Emellett ismert afrodiziákumként is, és segíthet a szexuális funkciók javításában. Gyakran használják a bőrápolásban, mivel hidratáló hatása van, és segíthet a hegek, ráncok és a bőrhibák kezelésében. Görcsoldó hatása révén a mensturációs görcsöket is enyhítheti és segít a PMS tüneteket is csillapítani. 

Borókabogyó

Mirha illóolaj

A mirha illóolaj nyugtató hatású, segít kialakítani az egészséges érzelmi egyensúlyt, enyhíti a feszültséget. Növeli a lelki tudatosságot, segíti a spiritualitás kiteljesedését, inspiráló, energikus hangulatot teremt.

Támogatja az egészséges sejtműködést, immunrendszert, szájüregi egészséget. Csökkenti a bőrhibák megjelenését és a bőröregedést lassítja. Enyhíti a bőrirritációkat.

doTERRA Elevation

Illóolajokkal a tavaszi fáradtság ellen

Hogyan segíthetnek az illóolajok legyőzni a tavaszi fáradtságot és energizálni a testünket-lelkünket tavasszal?

Habzó kézmosó szappan házilag illóolajokkal

Készíts otthon habzó kézmosó szappant a természetesség és spórolás jegyében, illóolajokkal!

Másnaposság ellen doTERRA illóolajokkal

Gyűrd le a másnaposságot könnyedén illóolajokkal! doTERRA illóolajkeverékek és önálló illóolajok is a segítségedre lesznek a macskajajon túllendülni.

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu