TEAFA illóolaj

MELALEUCA

Melaleuca alternifolia

A teafa illóolaj

A teafa illóolaj közel 100-féle különböző kémiai alkotóelemből áll – ennek köszönhetően rendkívül sokoldalúan használható. Leginkább tisztító és fertőtlenítő hatásairól ismert illóolaj. Hozzájárul az egészséges bőrhöz, serkenti a köröm növekedését, megteremti a fejbőr egészséges egyensúlyát. Szagtalanító hatása is ismert.

A teafa rendkívül táplálja a fejbőrt és a hajat. Samponhoz adva a teafa segít abban, hogy a haj vastag, tiszta és egészséges legyen. A körmöket is megszépíti. Masszírozzon néhány csepp teafaolajat a körmeire és a körmeire, hogy a körmök egészségesek legyenek.

A teafa Ausztráliában őshonos fafajta. Itt évszázadok óta használják például a légzőrendszer támogatására és fertőtlenítő tulajdonságai miatt.

Illat jellemzői

Gyógynövényes, zöld, bőrszerű

Alkalmazás

Belsőleg | inhalálva | külsőleg – hígítás nélkül

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu

Hatásai

Fertőtlenítő | parazitaellenes | gombaölő

Alkalmazás

Hasmenés | vágás, horzsolás | torokfájás | akné, pattanás | fogkő | fogínygyulladás | megfázás | körömgomba | bőrgomba | baktériumok

A teafaolaj (Melaleuca) semmilyen hígításban nem alkalmas más, hagyományos baktericid és virucid készítmények és szerek helyettesítésére vagy hatásainak kiváltására. A teafaolaj ezáltal nem alkalmas kizárólagos kéz- és felületfertőtlenítésre, betegségek és fertőzések antibiotikumos és egyéb gyógyszeres kezelésének kiváltására.

Hogyan alkalmazhatod?

Ismerd meg, hogyan használhatod a teafa (melaleuca, tea tree) illóolajat! Használaton alapuló ajánlások alapján, egyéni mérlegelés szerint

Vágás, horzsolás

Tegyél 1 cseppet a sérülésre, hogy fertőtlenítsd és kitisztítsd a sebet.

Emésztőrendszeri problémák

Vegyél be 1 cseppet egy üres kapszulában kúraszerűen vagy dörzsöld bázisolajjal a has területére.

Bőrgomba, körömgomba

1-2 cseppet téve masszírozd a bőrödbe a gombás területen vagy 1 cseppet cseppents a gombás körömre.

Pattanás, akné

Tegyél 1 cseppet közvetlenül az érintett területre.

Fogkő, fogínygyulladás

Cseppents 1 csepp teafaolajat egy pohár vízbe és öblögess vele.

Megfázás

Vegyél be 1 cseppet egy üres kapszulában naponta kúraszerűen. Masszírozd a torkodba, vagy 2-3 cseppet párologtass diffúzorban.

Korpa, fejtetű

Adj 1 cseppet samponodhoz és moss vele hajat vagy dörzsöld közvetlenül a hajadba és öblítsd ki.

Torokfájás

Cseppents 1 csepp teafaolajat egy pohár vízbe és gargalizálj vele.

doTERRA keverékekben

Az oldalakon található tájékoztató anyagok nem hivatalos dōTERRA anyagok!

Ajánlott könyvek

Total Wellness Publishing:
The Essential Life - 6th Edition

Aroma Tools
Modern Essentials - 11th Edition

Oil Magic Book
Advanced Oil Magic - Series 4