Férfiak és az illóolajok

Sokan az illóolajok használatát a nőknek való dolognak tartják, pedig a férfiak is ugyanúgy élvezhetik jótékony mentális és fizikai hatásaikat. Valóban, vannak tipikusan nőies, nőknek való illóolajok, mint például a jázmin, rózsa, muskotályzsálya, de ugyanígy léteznek férfias esszenciák is.

Férfi

Szerencsére egyre többen jönnek rá, hogy illóolajat használni nem egy nemhez kötött dolog, sokkal inkább az egészséges, kiegyensúlyozott életmód része lehet kicsiknek, nagyoknak, nőknek és férfiaknak egyaránt. Legyen szó a fizikai aktivitás támogatásáról, lelki eredetű problémák kezeléséről vagy egészségmegőrzésről és -visszaállításról, az illóolajok segítséget nyújthatnak a férfiak számára is.

Biológiailag a nőknek az anyasághoz kapcsolódóan kifinomultabb a szaglása, a férfiak illatérző képessége is fejlett és fejleszthető. A nők tipikusan a finomabb, virágos, gyógynövényes aromákat preferálják. Ezzel szemben a férfiak jobban érzik és értékelik a fűszeres, fás, földes illatokat. De mivel a szaglás és kedvelt illatok személyenként eltérőek és egyéni különbségek adódnak, az illóolajok mindenki számára élvezhetőek – és érdemes is kihasználni hatásaikat.

“Férfias” illóolajok

Tömjén
Grapefruit
Lime
Borsmenta
Szantálfa
Fekete bors
Copaiba
Vetiver
Gyömbér

Grapefruit

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu

Illóolajokkal a tavaszi fáradtság ellen

Hogyan segíthetnek az illóolajok legyőzni a tavaszi fáradtságot és energizálni a testünket-lelkünket tavasszal?

8 illóolaj nőknek a Nemzetközi Nőnap alkalmából

Nemzetközi Nőnap alkalmából az illóolajokkal is kifejezhetjük a tiszteletünket és támogatásunkat a nők iránt, akik fontos szerepet játszanak az életünkben és társadalmunkban.

Habzó kézmosó szappan házilag illóolajokkal

Készíts otthon habzó kézmosó szappant a természetesség és spórolás jegyében, illóolajokkal!