Illóolajok a főzéshez – arányok

Mennyi illóolaj felel meg 1 teáskanál vagy evőkanál fűszernövénynek?

Főzéskor az ételeink pácához, önteteihez vagy csak szimplán ízesítésként adhatunk illóolajokat is (belsőleges fogyasztásra alkalmas márka és fajta). Olvasd el, hogy az egyes illóolajokból mennyi felel meg 1 teáskanál vagy 1 evőkanál fűszernövénynek.

Fűszernövények

1 csepp = ?

 

Bazsalikom: 1 teáskanál
Borsmenta: 1 teáskanál
Citrom: 1 teáskanál (héj)
Citromfű: 3 teáskanál
Édeskömény: 1 evőkanál
Fahéj: 2 evőkanál
Feketebors: 1 teáskanál

 

Grapefruit: 1 teáskanál (héj)
Gyömbér: 1 teáskanál
Kakukkfű: 1 teáskanál
Kardamom: 1 teáskanál
Kasszia: 2 evőkanál
Koriandermag: 1 teáskanál
Korianderzöld: 1 evőkanál

Kurkuma: 1 teáskanál
Lime: 1 teáskanál
Majoranna: 1 teáskanál
Oregánó: 1 teáskanál
Rozmaring: 1 teáskanál
Szegűszeg: 2 teáskanál
Vadnarancs: 1 teáskanál

A mennyiségek 1 csepp illóolajra vonatkoznak. A töményebb illóolajokat érdemes először egy fogpiszkáló segítségével adagolni – mártsuk a fogpiszkáló végét az illóolajos üvegbe és azután keverjük meg vele az ételt.

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu

Illóolajokkal a tavaszi fáradtság ellen

Hogyan segíthetnek az illóolajok legyőzni a tavaszi fáradtságot és energizálni a testünket-lelkünket tavasszal?

8 illóolaj nőknek a Nemzetközi Nőnap alkalmából

Nemzetközi Nőnap alkalmából az illóolajokkal is kifejezhetjük a tiszteletünket és támogatásunkat a nők iránt, akik fontos szerepet játszanak az életünkben és társadalmunkban.

Habzó kézmosó szappan házilag illóolajokkal

Készíts otthon habzó kézmosó szappant a természetesség és spórolás jegyében, illóolajokkal!