Illóolajok a pulzuspontokon

Használd az olajokat ott, ahol a legjobban hatnak

Az illóolajok képesek befolyásolni érzelmeinket és mentális állapotunkat, valamint támogatnak bennünket a fizikai aktivitások során – például energizáló hatásúak, koncentrációnövelőek is lehetnek, de segítenek a stressz levezetésében és a relaxációban. Mi a legjobb módja annak, hogy megtapasztaljuk az illóolajok hatásait?

Pulzuspont

Az illóolajok diffúzorban történő használata az egyik elterjedt – és jó mód – arra, hogy megtapasztaljuk az illóolajok kedvező hatásait. Segíthetnek így a nyugodt alvásban, levegőtisztításban például.
Az illóolajok alkalmazásának egyik kiemelkedő módja a pulzuspontokra kenés. A pulzuspontok azok a részek, ahol a vérünket és oxigént szállító erek a legközelebb vannak a bőrhöz, ezáltal gyorsabban tudnak felszívódni az illóolajok és jobb hatásfokuk is lehet.

Ha a bőrünkön használjuk az illóolajokat, nem csak azon keresztül felszívódva hatnak, hanem a szaglásunkon keresztül is eljutnak az agyba, gyors hatást biztosítva. Bármikor, amikor a bőrünkön és a legjobban ajánlott pulzuspontokon használjuk az illóolajokat, álljunk meg egy pillanatra és szagoljuk meg, akár inhaláljuk is az illóolajat, a hatás maximalizálása érdekében. Emellett igény szerint ismételjük az illóolaj felkenését is a nap folyamán, így biztosítva a még teljesebb aromatikus élményt.

Hogyan a legegyszerűbb használni a pulzuspontokon az illóolajokat?

A legegyszerűbb, ha egy roll-on keveréket használunk, amelyben eleve hígítva van az illóolaj bázisolajjal. Ez tartalmazhat egy adott olajat vagy olajok egymást erősítő kombinációját is. Így nem kell azzal foglalatoskodnunk mindig, hogy használatkor először elkeverjük bázisolajban őket, emellett segítik a felszívódást is.

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu

Illóolajokkal a tavaszi fáradtság ellen

Hogyan segíthetnek az illóolajok legyőzni a tavaszi fáradtságot és energizálni a testünket-lelkünket tavasszal?

8 illóolaj nőknek a Nemzetközi Nőnap alkalmából

Nemzetközi Nőnap alkalmából az illóolajokkal is kifejezhetjük a tiszteletünket és támogatásunkat a nők iránt, akik fontos szerepet játszanak az életünkben és társadalmunkban.

Habzó kézmosó szappan házilag illóolajokkal

Készíts otthon habzó kézmosó szappant a természetesség és spórolás jegyében, illóolajokkal!