Roll-on keverék fejfájásra

+ többféle illóolajos ajánlás fejfájás esetén

A fejfájás lehet tompa, éppen csak érződő és elhúzódó, lehet éles, bénító, hirtelen jelentkező. Mindenki tapasztalja élete során, viszont van, aki kifejezetten fejfájós típus. Hogyan előzhetjük meg illóolajokkal, hogy a tompa fejfájásunk komoly fájdalommá váljon, vagy, hogy úrrá legyen rajtunk a migrén?

Fejfájás roll-on keverék


Egy 10ml-es roll-on üvegbe:

  • 4 csepp levendula
  • 2 csepp rozmaring
  • 4 csepp borsmenta
  • 2 csepp eukaliptusz

Cseppents bele az illóolajokat az üvegbe, majd töltsd fel bázisolajjal (frakcionált kókuszolaj).

Használat

A fejfájás jelentkezésekor kenj a roll-onnal a homlokodra, halántékodra, tarkódra, csuklód pulzuspontjára belőle.

Borsmenta

A borsmenta illóolaj mentolt tartalmaz, amely segíti az izmok ellazulását és enyhíti a fájdalmat. Kellemes hűsítő hatása van a bőrre is, amely segít megakadályozni a feji és a nyaki izmok összehúzódását, görcsét, miközben serkenti a vér áramlását az adott területre.

A borsmenta olaj legjobban a feszítő, nyomó jellegű fejfájásokra hat.

Rozmaring

A rozmaring pihentető hatású illóolaj, keringésjavító, erős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. A feszítő, izomfeszültségekből adódó fejfájásra lehet jó hatással.

Levendula

Egy másik népszerű lehetőség a fejfájás csillapítására levendula illóolaj. Lazító, görcsoldó hatású illóolaj. Masszázzsal vagy enyhe nyomással alkalmazva a háton és nyakon oldhatja az ott lévő izmok feszültségét, amelyek gyakori fejfájást okoznak. Inhalálva, halántékra, tarkóra kenve csökkentheti a migrénes fájdalmakat és a tünetek súlyosságát, elmulaszthatja a fejfájást.

Eukaliptusz

A lüktető fejfájás egyik kiváltó oka az orr- és arcüreg dugulása, mely feszítő hatást fejt ki a fejre – így fejfájást is okozhat. Az eukaliptusz segít megnyitni, megtisztítani ezeket a járatokat, hűsítő hatásával csökkenti a fájdalmakat. Az eukaliptusz a feszültségekből (nyugtalanság, kialvatlanság) eredő fejfájásra is alkalmazható.

Tömjén

A tömjén gyulladáscsökkentő hatásával járul hozzá a fejfájás megszüntetéséhez. Olyan típusú fejfájásoknál lehet nagyobb sikerrel alkalmazni, amely a hát, vállak izmainak feszültsége miatt alakul ki. Tömjén illóolajos masszázzsal segíthetünk a tüneteink enyhítésében.

Római kamilla

A római kamilla illóolaj szintén gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. Ha feszültek vagyunk, kialvatlanok, megelőzhetjük az ebből eredő fejfájást, ha római kamillát inhalálunk a tenyerünkből. A már kialakult fejfájásra is jó hatással van.

Muskátli

Nőknél a hormonális eredetű fejfájást segít csökkenteni. Masszázzsal kombinálva (hát, vállak, petefészek területe) segít ellazulni.

Az illóolajok nem alkalmasak betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére, nem helyettesítik a gyógyszereket vagy az orvos által előírt terápiát. Az illóolajok nem gyógyhatású készítmények és gyógyszernek nem minősülnek. Az illóolajok tapasztalatok alapján kiegészítő terápiás hatással rendelkeznek. Amennyiben bizonytalan az illóolajok Önre vagy gyermekére vonatkozó hatásaival kapcsolatban, konzultáljon háziorvosával és/vagy szakképzett aromaterapeutával. Új illóolaj alkalmazása előtt (főleg belsőleg és bőrön közvetlenül) végezzen bőrtesztet!

Az itt található leírások NEM hivatalos doTERRA leírások, azok elkészítését a doTERRA nem támogatta, nem tükrözik a doTERRA álláspontját az illóolajokkal kapcsolatban. Hivatalos doTERRA termékleírásokért keresse fel az alábbi honlapot: www.doterraeveryday.eu

Illóolajokkal a tavaszi fáradtság ellen

Hogyan segíthetnek az illóolajok legyőzni a tavaszi fáradtságot és energizálni a testünket-lelkünket tavasszal?

8 illóolaj nőknek a Nemzetközi Nőnap alkalmából

Nemzetközi Nőnap alkalmából az illóolajokkal is kifejezhetjük a tiszteletünket és támogatásunkat a nők iránt, akik fontos szerepet játszanak az életünkben és társadalmunkban.

Habzó kézmosó szappan házilag illóolajokkal

Készíts otthon habzó kézmosó szappant a természetesség és spórolás jegyében, illóolajokkal!