Tavaszi nagytakarítás illóolajokkal

doTERRA illóolaj a háztartásban

A tavaszi időszakban már-már hagyománnyá vált, hogy mindenki nagytakarít. Egy alaposabb porszívózás az általában kihagyott sarkokban, textíliák (függöny, szőnyeg, huzatok…) átmosása-kimosása, portalanítás… szóval egy alaposabb tisztítás ilyenkor a lakás minden részének kijár. A tavaszi nagytakarítás illóolajokkal még egyszerűbb és természetesebb lehet, emellett pedig végig kiélvezhetjük az illóolajok csodálatos illatát!

Olvass el néhány takarítási tippet, készítsd el te is az illóolajos megoldásokat – doTERRA illóolajjal!

Általános tisztítószer

Az általános tisztítószert a lakásod minden pontján bevetheted. Konyhapult tisztításra, szaniterek, fürdőszobai felületek tisztítására, általános feltörlésre. Az illóolajok segítségével nem csak illatos lesz a lakás, de tisztítóerejüket is kihasználhatod.

Hozzávalók

Keverd össze a hozzávalókat az üvegben és használd nedves ronggyal a takarításnál.

Szőnyegfrissítő por

A szőnyegekre is ráfér időnként a frissítés – hiába a sok porszívózás, elkoszolódnak, eltömődnek a szálaik. Ahhoz, hogy újra széppé varázsold őket, 2 összetevőre és a porszívódra lesz szükség.

Hozzávalók

  • 200gr szódabikarbóna
  • 10 csepp citrom és 10 csepp teafa illóolaj

Keverd össze a szódabikarbónát és az illóolajokat egy tálban, majd szórd a szőnyegre. Hagyd egy fél napot vagy egy éjszakát a szőnyegben, majd porszívózd fel. A még jobb hatás érdekében miután beszórtad, egy kefével dörgöld is bele a szőnyegbe.

Bútorápoló

Bútoraid – különösen a fából készült bútorok – ápolása is ugyanolyan része a nagytakarításnak. Mivel egyes felületek egyenesen vonzzák a port – ilyen a TV-állvány, a könyvespolc – az sem árt, ha némileg portaszítóvá tudjuk őket varázsolni.

Hozzávalók

Keverd össze és egy száraz ronggyal vidd fel a bútor felszínére majd oszlasd el rajta a keveréket.

Mosás illóolajokkal

Az itt található receptem alapján könnyen elkészíthetsz egy természetes, adalékanyagoktól mentes mosógélt, amit az otthoni textíliák mosásához használhatsz – mindezt fillérekből. Az öblítéshez pedig nem kell más, csak a kedvenc illóolajad (olyat válassz, amiben nincs például frakcionált kókuszolaj vagy egyéb bázisolaj keverve) és ecet vagy citromsav. Az illóolajat előre elkeverheted a felvizezett ecetben, vagy kikevert citromsavas vízben, de közvetlenül cseppentheted a mosógép öblítőrekeszébe – és erre kell önteni az ecetet vagy feloldott citromsavat. Az illóolajból kezdhetsz 2-3 cseppel is, egészen 10-15 cseppig is. Az én kedvenceim a levendula, vadnarancs, citromos eukaliptusz, vagy a doTERRA Purify. Mosható pelenkák, babaruhák, ágyneműk verhetetlen illatosítói!

A bejegyzésben található információk kiegészítésére ajánlom Esszenciák esszenciája című spirálozott kiadványomat.

A kiadványban általános leírások receptek és keverékek is találhatóak, egyedileg megalkotva, ügyelve arra, hogy a kezdő és már bátrabb, haladó illóolajfelhasználók is hasznos információkat kaphassanak belőle. További, a háztartásban megvalósítható recepteket is tartalmaz.

Több más kiadványunk is megtalálható webshopunkban: Esszenciabolt.hu